keskiviikko 11. joulukuuta 2013

GoogleArt

GoogleArt on netissä oleva taidegalleria, joka sisältää monia eri taideteoksia. Sieltä niitä löytyy kuulemma jo 40 000 teosta. GoogleArt työskentelee yhteistyössä eri museoiden ja gallerioiden kanssa.

GoogleArt - Tässä vielä linkki niin pääsette ihailemaan GoogleArtin taideteoksia.


NURMIJÄRVI





Valitsimme (lue: valitsin) asuinalueeksi Nurmijärven. Nurmijärvi sijaitsee ~20km Vantaasta pohjoiseen Hämeenlinnanväylän varrella. Nurmijärvi on ylittänyt 40 000 asukkaan rajan ja on Suomen suurin kunta.Nurmijärvellä on taloja ainakin 1900-luvun alkupuolilta (suurin osa varmaankin purettu, mutta muutama tönö viellä siellä täällä), mutta tänne rakennetaan kokoajan uutta asunpaikkaa ja viime syksynäkin tänne valmistui uusia kauppoja ja muita liikkeitä (K-Supermarket ja sen rättikauppa wuuhuu). Nurmijärvi on maaseutuhenkinen kylä, jossa nuoret kesäisin rälläävät mopojensa kanssa ja viettävät aikaa monissa eri paikoissa.




Nurmijärven rakennuksissa, taloissa yms. ei ole suuria yhdennäköisyyksiä varmaan siitä johtuen, että talot ovat rakennetu niin suurella aikavälillä, että täällä on asuntoja ränsistyneistä kerros- ja rivitaloista hienoihin melkein luksus omakotitaloihin. Niistä ei kuvia ole, koska aina kun pääsen takaisin Nurmijärvelle on vain niin pimeää, että ei samsungin laatukameralla otetussa kuvassa näy muuta kuin katuvalot :( (mutta tässä yksi kuva aamuisesta toreenista)


Tässä vielä kuva Nurmijärven "perus" aamuruuhkasta jossa ei pääse eteenpäin ja autoja on enemmän kuin kehällä ruuhka-aikaan. Myös hieman peltoakin, koska onhan tämä silti samalla esittely Nurmijärvestä.
    

Maailman Kaunein rakennus

Sagrada Familia 

Sagrada Familai on kirkko jonka rakennus aloitettiin vuonna 1882 ja sen suunnitteli  Antonio Gaudin. vaikka sen rakentaminen aloitettiin jo 1882 se ei ole vieläkään valmis koska sen suunnitelmat olivat niin vaikeat ja suuret.Se sijaitsee Barcelonassa espanjassa. Sen arvioidaan olevan valmis vuonna 2026 jolloin sen suunnitelijan kuolemasta tulee 100 vuotta.

Damien Hirst

Damien Hirst on englantilainen taiteilija joka syntyi 1965 Bristolissa.Hän kuuluu Young British artist (YBA) ryhmään johon kuuluu kaikkia taiteilijoita ja veistäjiä. Hän opiskeli Lontoossa Goldsmithin yliopistossa. Hänen uransa alku oli hyvin paljolti sidoksissa keräilijään nimeltä Charles Saatchi. Hän perusti Brändin Fat Les. Damien Hirst on tunnettu mm. luonnonhistoria-sarjasta. Luonnonhistoria sarjassa hän esitteli kaasuun säilöttyjä eläimiä.

Hänen varmaan tunnetuin työ on The Physical Impossibillity of Deatf in the Mind of Someone Living joka on kaasu säiliössä oleva hai. työtä ylistettiin 1990-luvun brittitaiteen ikoniksi.


Hänen teoksensa on erittäin outoja mutta mielenkiintoisia. ja niitä varmaan enemmän arvostaa jotkut jotka ymmärtää nykytaidetta. ne on tehty mielestämme erittäin hyvin.
















Leonardo da Vinci

Da vinci oli italialainen taiteilija, arkkitehti, muusikko, insinööri, matemaatikko, keksijä, anatomi, kirjailija yms. Hän oli niin utelias että osasi tehä kaikkea ja halusi tehä kaikkea. Hän syntyi vuonna 1452 Vincissä Firenzessä ja kuoli vuonna 1519 (67v.) Ranskassa.
   Hänet tunnetaan parhaiten taide maalarina ja kaksi hänen tunnetuinta teosta on Mona Lisa ja Pyhä ehtoollinen jotka on kuuluisimpia ja jäljiteltyimpiä maalauksia ikinä.
Ensin hän oli oppipoika verocchion työpajassa joka sijaitsi Firenzen sivistyksen keskellä. Sielä Leonardo sai opetella maalata ja kaikkea mitä työpajalla tarvii tehdä.
Vuonna 1476-1481 hänen oletetaan työskennelleen omassa työpajassa. Hänen olinpaikastaan ei ole mitään tietoa tuolla ajalla. ja siellä hän on tehnyt paljon hianoja maalauksia yms.


Tässä joitain hänen töitään:
Mona Lisa  n.1507
Marian Ilmestys jota pidetään yhtenä hänen ekoistaan valmiista teoksista n.1475
Pyhä ehtoollinen n.1498