tiistai 26. marraskuuta 2013

Elokuva arvostelu

Katsoimme elokuvan Itse Ilkimys 2 (Despicable Me 2, 2013). Elokuvan jatko-osassa Gru asuu edelleen kolme orpotytön, Margon, Edithin ja Agnesin kanssa. Gru on lopettanut rikolliset toimet ja tekee nykyään täydellistä hyytelöreseptiä. Mutta sitten rikoksenvastaisn järjestön agentti Lucy Wilde ottaa Gruhun yhteyttä ja värvää hänet etsimään laboratoriosta varastettua kemikaalia, joka muuttaa kaikki otukset liiloiksi monstereiksi. Sen avulla rosvo yrittää tuhota maailman.

     Elokuva sopii niin lapsille kuin aikusille ja siitä ei puutu vauhtia tai vaarallisia tilanteita.
Elokuvan aikana sai nauraa hörötellä, mutta pariin kertaan meinasin jättää leffan kesken kun se ei jaksanut oikein kiinnostaa. Hyvä teos kuitenkin, mutta ei ehkä niin hyvä kuin sen ensimmäinen osa.
 

Elokuva arvosteli

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Andy warhol

Andy Warhol oli yhdysvaltalainen taiteilija hänet tunnetaan parhaiten "sarjatuotantomaisesta" työtavastaan. Hän opiskeli taidetta syntymispaikkakunnallaan Pittsburghissa Carnegie Institute of Technologyssa,ja valmistumisen jälkeen hän muutti New Yorkiin. Warhol oli myös valokuvaaja sekä rock-yhtye The Velvet Undergroundin manageri.Hän teki myös elokuvia joista varmaan tunnetuin on  Empire. 
Maalauksensa Warhol valmisti The Factory- studiossa, ja hänen tavaramerkikseen muodostuivat silkkipainotekniikalla kopioidut maalaukset, joista tunnetuimpia ovat mm. Campbellin keittopurkkeja ja Marilyn Monroeta esittävät teokset. 
Andy Warhol kuoli  jo 58-vuotiaana leikkauksen jälkeisiin komplikaatioihin New Yorkin sairaalassa, mutta edelleen hänet muistetaan ja hänen teoksensa ovat edelleen erittäin tunnettuja.














 tässä hänen yksi hänen teoksistaan joista pidämme.

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Banksy



Banksy on anonyymi englantilainen katutaiteilija, joka on tehnyt pirrustuksia, graffiteja, maalauksia ja installaatioita. Hänen työnsä ovat usein humoristia tai poliittisia. Hänet on myöskin etsintäkuulutettu, koska graffitien maalaaminen julkisille paikoille on Englannissa rikos.
    
     Banksy aloitti maalaavana graffititaiteilijana ja myöhemmin hän alkoi tekemään maalauksia sapluunatekniikalla, joten maalaamiseen ei kuluisi niin kauan. Hän on myös tehnyt tarroja (Neighbourhood watch eli tarkkaile naapuriasi) sekä erilaisia veistoksia.

  Hän on myös tehnyt useita tempauksia ja tässä muutama esimerkki:

- hän kiipesi Lontoon eläintarhan pingviinihäkkiin ja kirjoitti parin mtrin kokoisin kirjaimin "me olemme kyllästyneet kalaan."
- hän ripusti oman versionsa Mona Lisasta Louvreen
- Lokakuussa 2013 hän myi signeerattuja teoksiaan katukioskilla New Yorkin Central Parkissa. Teokset maksoivat 60 $ kappale. Päivän aikana niitä myytiin vain kolme.
- Bristolin eläintarhassa hän jätti norsujen aitaukseen viestin: ”Haluan ulos. Tämä paikka on liian kylmä. Hoitaja haisee. Tylsää, tylsää, tylsää.